APRILSNAR: El-virksomhed går forrest i nyt samarbejde om sikker trafik blandt håndværkere

ENCO-EL indgår stort nyt partnerskab med Trafikstyrelsen og det sjællandske energiselskab Grøn Energi om opsætning af 50.000 nye, bæredygtige stærekasser målrettet håndværkerbiler i Hovedstaden.

Der er blevet ekstra travlt i den 80 mand store installatørvirksomhed ENCO-EL i Glostrup.
Virksomheden har netop indgået en aftale som skal få særligt Hovedstadens håndværkere til at lette foden fra speederen. Ved hjælp af specialudviklede stærekasser udstyret med avanceret, højteknologisk computerudstyr kan politiet nu målrette deres fartfælder mod en særligt stor gruppe fartsyndere, nemlig de danske håndværkerbiler.

Fartfælder skal give flere penge i statskassen

Det nye partnerskab er kommet i stand på baggrund af et dekret fra Finansministeriet, som opfordrer flere af de danske styrelser – herunder Trafikstyrelsen – til at finde nye økonomiske modeller som kan bidrage med flere penge til statskassen.

”Det er ingen hemmelighed at der over de sidste 2,5 år er trukket meget store veksler på den danske statskasse, og de penge er vi ganske enkelt nødt til at hjælpe staten med at finde”, udtaler Grøn Energis direktør, Gitte Grühnberg.

Hun fortæller desuden at det grønne energiselskab siden etableringen i 2019 har lagt vægt på at finde kreative måder at løse bæredygtige udfordringer på. Det var derfor ikke svært for virksomheden at bidrage med en idé som forventeligt skal indbringe ca. 5 mia. kr. i bøder over de næste 5 år. ”Vi er kendt for at komme på skarpe løsninger som bidrager positivt på både bundlinje og klimamål, og vi ser derfor frem til at samarbejde med både Trafikstyrelsen og ENCO-EL, som jo også har deres fokus på den grønne målsætning”, siger hun.

Elektrikere skal sætte fælder for sig selv

Hos den sjællandske installatørvirksomhed ENCO-EL er direktør Stig Weberg-Petersen stolt af aftalen, og han forudser allerede at den vil have flere positive effekter for virksomheden. ”I takt med at verden bliver mere og mere klimabevidst er der ingen tvivl om, at vi som håndværksvirksomhed også er nødt til at springe med på den grønne bølge.
– Både fordi bygherrerne har mere fokus på grønne løsninger, men i særdeleshed også fordi vores medarbejdere ønsker at være del af en grøn arbejdsplads. Så da Trafikstyrelsen og Grøn Energi kontaktede os, var et partnerskab simpelthen en no brainer”, fortæller han.

Elinstallatøren lægger dog ikke skjul på en anden -og mindst lige så interessant- gevinst ved det nye samarbejde.

”Det er klart, at vi forventer at de nye fæller kommer til at have en vis adfærdsregulerende effekt på ENCO-EL’s egne medarbejdere. Det faktum, at vores medarbejdere skal opsætte fartfæller som de selv vil være særlig eksponeret for at ryge i, vil forhåbentlig afspejle sig på mængden af de fartbøder vi ser. Det bliver da et spændende eksperiment, som vi håber at de vil tage positivt imod” siger Stig Weberg-Petersen.

Medarbejdere hasteindkaldes

Grundet landets økonomiske situation er opsætningen af de -forventeligt- indbringende fartfælder bestilt som en hasteopgave. Arbejdet forventes færdigmeldt med udgangen af juni 2022, og ca. 50 % af ENCO-EL’s svende og lærlinge vil derfor blive hasteindkaldt til at udføre arbejdet i den gode sags tjeneste.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få opdateringer fra Enco-EL

Del dette opslag

Læs andre nyheder her:

Nyheder

ENCO-EL gruppen afslutter endnu et flot regnskabsår

Det er en glad og tilfreds ejerkreds der kan lukke regnskabsbøgerne for 2020. På trods af et år præget af pandemi, tidsforlængede projekter og stor konkurrence leverer ENCO-EL og de øvrige selskaber pæne resultater.

Lad os holde kontakten

Vi er klar til at tage imod din henvendelse:
mandag-torsdag kl. 7:30 – 15:30 og fredag kl. 7:30 – 15:00
 

Kontakt

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.