Solbjerg Have renovering

Solbjerg Have: Stort renoveringsprojekt af arkitekttegnet boligbyggeri på Frederiksberg

 

ENCO-EL afleverer endnu en vellykket el-entreprise

Solbjerg Have er en prisbelønnet bebyggelse fra 1970’erne, tegnet af Fællestegnestuen A/S og består af boliger, plejehjem, børneinstitution samt beskyttede boliger. Bygningerne har i mange år været plaget af vandskader og fugt som har forsaget et dårligt indeklima for brugere og beboere.

Siden februar 2018 har ENCO-EL i tæt samarbejde med Adserballe & Knudsen renoveret samtlige 407 boliger, gennemført totalrenoveringer af 45 ældreboliger og installeret solcelleanlæg. Derudover er den eksisterende udendørsbelysning skiftet til energibesparende LED-lamper, hvilket både vil give store økonomiske besparelser og reduktion i Co2-udledningen.

Projektet begyndte i blok B, fortsatte til blok C og blev afsluttet med blok A. Variationen af boligtyperne i de tre blokke som Solbjerg Have er kendt for, bød på flere uforudsigelige hændelser undervejs i projektet.

”Byggeledelsen og Wissenberg har haft forståelse for de udfordringer der har været, og har været lyttende til forslag og løsninger vi er kommet med for at få et godt flow. De har givet os stor frihed og ansvar til at løse uforudsete opgaver undervejs, hvilket har betydet at arbejdet ikke skulle stoppes i processen” siger projektleder Mads Dirk Freij.

Hensyn til alle projektets interessenter

I forbindelse med installation af et nyt fællesventilationssystem i hver lejlighed har projektlederen koordineret tæt med ventilationsentreprisen for at løse opgaven. På badeværelserne skulle der nemlig sikres adgang samtidigt med at emhætterne i køkkenerne skulle forbindes til systemet -alt imens beboerne var i deres boliger.

Der var under hele renoveringen fokus på at skabe et tæt tværfagligt samarbejde med de andre entreprenører, hvilket lykkedes rigtig godt i denne forbindelse. -Og det gode partnerskab er da også et element som ENCO-EL stræber efter ved hvert projekt.

”Hver mandag blev der åbnet nye etaper, hver etape varede 6 uger. Derfor har det været vigtigt at fastholde det gode samarbejde entreprenørerne imellem for at overholde hver deadline” fortsætter projektleder Mads Dirk Freij.

ENCO-EL har demonteret og udskiftet belysning, lampeudtag, stikkontakter, elinstallationer, komfurer, m.m. På badeværelserne, som der findes otte forskellige typer af, bestod arbejderne derudover i at klargøre strøm til den nye fugtalarm som skal overvåge eventuelle vandskader og skimmel m.v., for at sikre en høj luftkvalitet i boligerne.
Ældreboligerne blev desuden komplet renoveret for at give bedre forhold for de ældre.


Specialtilpassede løsninger med respekt for æstetikken

Udendørs blev alle Louis Poulsen-lamperne udskiftet til nye modeller med den nyeste, energibesparende LED-teknik. Derudover blev kabelkanalerne til tv og internet udskiftet på de mange hundrede meter svalegange på blok A, så de nu sidder plant og har samme farve som pudset på den nye kuldebrosisolering.

Som en del af Solbjerg Haves grønne profil, har ENCO-EL, i samarbejde med SolarFuture, monteret et solcelleanlæg som forsyner ventilationsanlægget med grøn strøm. Anlægget er integreret i taget for at overholde bygherrens og arkitektens krav til æstetikken.

Til projektet blev der desuden fremstillet afslutninger af profiler i en specifik RAL-farve matchende solcellerne samt specialdesignet fuglepigge under panelerne, for at forhindre fugle i at skade taget.

Den vellykkede elentreprise blev overdraget til bygherre med indgangen til 2021. ENCO-EL takker de øvrige samarbejdspartnere og ser frem til at løse kommende opgaver i samme fællesskabsånd.

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få opdateringer fra Enco-EL

Del dette opslag

Læs andre nyheder her:

Nyheder

Ny Retspsykiatri Sct. Hans: Topsikring til patienter og personale

Hvordan laver man sikkerhedsløsninger til en retspsykiatrisk behandlingsinstitution, hvor både patienter, pårørende og ikke mindst personalet skal føle sig trygge hver dag? Det nye byggeri er trådt ind i sin sidste fase og er snart klar til endelig overdragelse til bygherre.

Lad os holde kontakten

Vi er klar til at tage imod din henvendelse:
mandag-torsdag kl. 7:30 – 15:30 og fredag kl. 7:30 – 15:00
 

Kontakt

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.