ENCO-EL gruppen afslutter endnu et flot regnskabsår

Det er en glad og tilfreds ejerkreds der kan lukke regnskabsbøgerne for 2020. På trods af et år præget af pandemi, tidsforlængede projekter og stor konkurrence leverer ENCO-EL og de øvrige selskaber pæne resultater.

ENCO-EL gruppen afslutter endnu et flot regnskabsår

ENCO-EL afleverer et tilfredsstillende resultat for 2020 på 4,8 mio. kr. mod sidste års 5,0 mio. kr. Omsætningen er øget til 89 mio. kr. mod 72 mio. kr. sidste år, hvilket primært kan tilskrives materialetunge projekter. Overskudsgraden lander på 5,4 %, hvilket er lidt mindre end i 2019.
Det generelt pæne resultat skyldes i høj grad den gode relation til gamle kunder, som fortsat benytter ENCO-EL som deres foretrukne servicepartner.

God udvikling i gruppens øvrige selskaber

De øvrige selskaber omkring ENCO-EL har også klaret sig flot gennem 2020. 

Solcellevirksomheden SolarFuture DK leverer et resultat for 2020 på 3,6 mio. kr. før skat mod sidste års 1,0 mio. kr.  Omsætningen er øget til 27 mio. kr., altså en meget stor vækststigning på kun 12 måneder.

SolarFuture SE kommer i mål med et plus på 0,3 mio. SEK i resultat for 2020 samt en omsætning på 8,2 mio. SEK. Resultatet er helt forventet da selskabet er i en opstartsfase og regnskabet udelukkende er baseret på virksomhedens første 7 måneder i drift. Ledelsen har derfor store forventninger til væksten i det kommende regnskabsår 2021. 

SolarA kommer ud af virksomhedens første regnskabsår med ca. 1,1 mio. kr. i overskud før skat og omsætningen lander på 8 mio. kr. På trods af det meget konkurrenceprægede marked med mange forskellige og komplekse løsninger til tag- og markanlæg leverer den lille montagevirksomhed således et rigtig flot og meget tilfredsstillende resultat. 

De to solcelle-virksomheder og solmontage-virksomheden har generelt haft travlt gennem årets løb. Både danske og svenske virksomheder viser nemlig stor interesse for egenproduceret solenergi, hvilket bl.a. har budt på spændende opgaver for Trelleborg Havn, Øresundsbroen, Vasamuseet i Stockholm, Forsvaret (SE), det nye retspsykiatriske hospital PC Sct. Hans i Roskilde, rammeaftale for Coop Danmark på Brugsen- og Kvicklybutikker samt centrallagre m.fl.
Bachmann-EL Teknik er i en tournaround-periode men leverer alligevel i 2020 et mindre overskud på 0,5 mio. kr. Og selvom ambitionen for 2021 er højere, er det ikke en utilfreds ejer, som ser på det positive resultat.”Med en samlet medarbejderstab på omkring 15 ansatte er det klart at vi ikke kan opnå samme forretningsvolumen som i moderselskabet”, udtaler Stig Weberg-Petersen.

Til gengæld roser han den lille elvirksomhed for de opgaver de har løst gennem året, heriblandt renoveringen af Glostrup Medborgerhus, renovering af bolig- og institutionskomplekset Tartuhus på Frederiksberg, og installation af ny sengevaskemaskine til Frederiksberg kommune. De fleste opgaver er løst i samarbejde med Skougruppen, og direktør Stig Weberg-Petersen ser frem til at fortsætte det gode og konstruktive samarbejde med dem i 2021.
ENCO-ejendomme ApS som administrerer kontorfællesskabet for flere af ovennævnte selskaber, kom ud af året med et resultat på 1,0 mio. kr. -Et resultat som ligger lidt over tidligere års niveau.

Tak til medarbejderne

Med sin daglige gang på ENCO-EL’s hovedkontor, er direktøren ikke i tvivl om hvad de positive resultater skyldes. ”Der skal ikke herske nogen tvivl om, at de flotte resultater i høj grad skal tilskrives vores dygtige medarbejdere. På trods af et turbulent coronaår hvor alle har skullet gøre en ekstra indsats ift. rengøring, håndhygiejne, jævnlig coronatestning, m.v., har vi kunnet opretholde et højt udførselsniveau både på byggepladserne, i vores serviceafdeling og internt i vores administration. Det viser mig, at vi har nogle utroligt dedikerede og dygtige medarbejdere, som ikke bare tager ansvar for sig selv, men også for forretningen og resten af samfundet”, udtaler han. 


Forventninger til det kommende år

Forventningen til 2021 er et budgetresultat i omegnen af 2,3 mio. kr. som bl.a. kommer fra igangværende større projekter, heriblandt opførslen af BA2 i Carlsberg Byen, renovering af Rasmus Nielsen kollegiet, Ny Hollænder skolen, Skovlyvænge plejecenter i Holte, renovering af Byager Vænge i Birkerød, Ruten plejecenter, Byagervænget i Birkerød, Energioptimering af Tåstrup kommunes ejendomme og sportshaller samt sikringsanlæg på det ny Retspsykiatriske hospital Sct. Hans i Roskilde. 
Hertil kommer omsætning fra vores serviceafdeling som i skrivende stund har indgået flere spændende rammeaftaler med omegnskommuner og offentlige institutioner samt fra alle vores loyale, faste kunder.

Det sociale ansvar tager ENCO-EL også med sig ind i 2021. Forventningen er at opjustere antallet af lange lærlingekontrakter med 10-15%, og samtidigt øge indsatsens på fleksjob-markedet ved at tage medarbejdere i jobprøvning. 

Netop uddannelse ligger Stig Weberg-Petersen meget på sinde. ”Vi befinder os i en tid hvor elbranchen lige nu mangler mere end 10 % faglærte elektrikere til at dække det i øvrigt stigende behov. Jeg mener derfor at vi har en pligt til at yde vores bidrag til, at give de kommende generationer en god og eftertragtet uddannelse, så vi er sikret flere dygtige elektrikere i fremtiden”, udtaler han.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få opdateringer fra Enco-EL

Del dette opslag

Læs andre nyheder her:

Nyheder

Ny Retspsykiatri Sct. Hans: Topsikring til patienter og personale

Hvordan laver man sikkerhedsløsninger til en retspsykiatrisk behandlingsinstitution, hvor både patienter, pårørende og ikke mindst personalet skal føle sig trygge hver dag? Det nye byggeri er trådt ind i sin sidste fase og er snart klar til endelig overdragelse til bygherre.

Nyheder

Nordens bedste renovering Ellebo

Nordens bedste renovering ENCO A/S – EL er stolte af at aktivt kunne tage del i at puste nyt liv, i et slidt boligområde fra

Lad os holde kontakten

Vi er klar til at tage imod din henvendelse:
mandag-torsdag kl. 7:30 – 15:30 og fredag kl. 7:30 – 15:00
 

Kontakt

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.